Briket Ev

Anasayfa|Briket Ev

Mültecilerin yaşamış oldukları en büyük sorun; barınma problemi. Saldırılardan kaçarak Türkiye sınırına yakın bölgelere sığınan İdlibli mülteciler çareyi çadır kentlere sığınmakta buluyor. Ancak çadırlar bir ailenin yaşamı için hiç de elverişli değil. Her mevsim, ailelere ayrı bir problem yaşatmaktadır. Hiçbir korunağı olmayan bu çadırlar yazın çok sıcak, kışın ise havaların soğuması ile içeride yaşanmayacak derecede soğuk olmakta ayrıca yağmurlu havalar, halkı sel ve çamur felaketleri ile de baş başa bırakmaktadır. Sivil yardım kuruluşlarının bu zorluklarla baş etmesi oldukça zordur. Buna karşın onlar için en doğru çözüm briket evler olacaktır.

Briket Ev Projeleri

Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle kendi ülkesinden göç etmek zorunda kalan ve Türkiye sınırındaki çadırlarda yaşam mücadelesi veren İdlib’deki mültecilerin en büyük ihtiyacı barınabilecekleri bir yuva. Çadırlar, kışın dondurucu soğuklara ve yazın bunaltıcı sıcaklara karşı yetersiz kalıyor ve bölge halkı için hayata tutunmak günden güne daha da zorlaşıyor. Fetih Vakfı olarak gerçekleştirdiğimiz ev projeleriyle, bölgedeki mültecilerin barınma ihtiyaçlarını gideriyor ve daha insancıl şartlarda yaşamalarına katkı sağlıyoruz.

Fetih Vakfı olarak, 2013 yılından beri Suriye’de aktif olarak insani yardım çalışmaları yürütmekteyiz. Allah’ın yardımı ve bağışçılarımızın destekleriyle bölge halkının; barınma, gıda, hijyen, eğitim ve giysi gibi en acil ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yardımlar gerçekleştiriyoruz. Siz de bize katılın ve iyiliğe ortak olun.

Abdülhamid Han Yetim Yaşam Merkezi

İdlib’in Atme bölgesinde yer alan Abdülhamid Han Yetim Yaşam Merkezi’nde, 72 yetim ailesi yaşıyor. İçerisinde; aşevi, okul ve oyun alanı bulunan bu merkez, bölge halkı için sosyal bir yaşam alanı oluşturuyor. Elektrik ve su ihtiyacı ise güneş panelleri ile karşılanıyor.

Aşevi

5000 kişilik kapasiteye sahip olan aşevimiz hem Yetim Yaşam Merkezi’ndeki yetim ailelerine hem de bölgedeki çadırlarda yaşam mücadelesi veren savaş mağduru ailelere yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Açlık, bölgedeki en büyük sıkıntılardan birisi olduğu için bu hizmet mülteciler açısından hayati önem taşıyor.

Camii

Yetim Yaşam Merkezimizin içinde yer alan cami, 2 katlı ve toplamda 400 m² alanıyla bölge halkının günlük ibadetlerinde kullanabileceği şekilde tasarlandı. Namaz vakitleri dışında eğitim ve diğer sosyal aktiviteler için de kullanılan bu cami, mülteci kardeşlerimize birçok alanda hizmet veriyor.

Abdülhamid Han Yaşam Merkezi-2

Muhammed Mursi Yetim Yaşam Merkezi

İdlib’in Meşhed bölgesinde yer alan Muhammed Mursi Yetim Yaşam Merkezi, 188 aileye yaşam alanı sunuyor. Kampın içinde 250m2 cami ve 10 sınıflık okul bulunuyor. Elektrik ve su ihtiyacı güneş paneli ve jeneratör ile karşılanıyor.

Hz. Hatice Yetim Yaşam Merkezi

İdlib, Kefer Aruk bölgesinde yer alan Hz. Hatice Yetim Yaşam Merkezi’nde 70 yetim ailesi ve 82 ihtiyaç sahibi aile yaşamını sürdürmektedir. Ayrıca, Yetim Yaşam Merkezi’nde 150m2 camii ve 6 sınıflık okul bulunmaktadır.

Hz Hatice Yaşam Merkezi

Yavuz Sultan Selim Yaşam Merkezi

İdlib’in Babiska bölgesinde bulunan Yavuz Sultan Selim Yetim Yaşam Merkezi’nde 125’i yetim ailesi olmak üzere toplam 309 aile yaşamını sürdürüyor. İnşası devam eden 25 yeni evin ise kısa süre içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere teslimi planlanıyor.

Necip Kibar Kampı

İdlib’in Meşhed Ruhin bölgesi savaşın en yıkıcı olduğu bölgelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Göç etmek zorunda kalan sivil halk, bölgede inşa ettiğimiz 384 adet ev sayesinde yaşama tutunacak. Necip Kibar Kampı, bölge halkının barınma ihtiyacını gidererek onlara daha iyi şartlarda bir yaşam alanı sunacak.

Abdulkadir Salih Yerleşkesi

İdlib’in Harim bölgesinde bulunan Abdulkadir Salih Yerleşkesi’nde, savaş ve göç nedeniyle mağdur olan ailelerin barınması için 81 adet evin inşaatı bitirildi ve aileler evlerine yerleşmeye başladı.

Abdulkadir Salih Yerleşkesi

Killi Kampı

Savaş nedeniyle, İdlib’in Hama bölgesinden göç etmek zorunda kalan 35 aile, vakfımız tarafından inşa edilen Killi Kampı’nda barınıyor. Kamp, 175 kişinin faydalandığı bir yaşam alanı sunuyor.

Sarmadağ Kampı

İdlib’in Sarmadağ bölgesine göç etmek etmek zorunda kalmış 115 ihtiyaç sahibi aile, altyapısız ve zorlu mevsim şartlarına dayanıksız çadırlar yerine inşa ettiğimiz evlerde hayata tutunarak barınma ihtiyaçlarını gideriyor.

Halid Bin Velid Kampı

İdlib’in Harim bölgesinde bulunan Halid Bin Velid Kampı’nda Vakfımız tarafından inşa edilen evler, 70 ihtiyaç sahibi aileye çatı oluyor. Zorlu koşullarda yaşam mücadelesi veren aileler, çadır ortamından çıkarak sırtlarını güvenle yaslayabilecekleri bir hayata devam ediyor.

Halid Bin Velid Kampı

Salkin Kampı

İdlib’in Harem bölgesinde bulunan Salkin Kampı’nda inşa ettiğimiz evler ile, savaş mağduru olan 70 aile daha iyi imkanlarla yaşamını sürdürüyor. Elektrik, su gibi temel ihtiyaçlarına kavuşan aileler artık geleceğe umutla bakıyor.

Abdulbasid Sarut Kampı

İdlib’in Babiska bölgesinde yer alan Abdulbasit Sarut Kampı’nda, mağdur kardeşlerimizin barınma problemlerinin çözümü için inşa ettiğimiz evlerde 120 aile yaşamını sürdürüyor, yeni bir hayata merhaba diyor.

Abdulbasit Kampı-2