su kuyusu

su kuyusu

Dünya üzerindeki 80 ülke, su sıkıntısı çekiyor.

SAĞLIK

SAĞLIK

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Suriye’deki hastanelerin yüzde 37’si tamamen yok edilirken yüzde 20’sinde de ciddi hasar oluştuğu bildirilmekte. 

GIDA

GIDA

Dünyada açlıkla mücadele eden milyonlarca insan bulunuyor.

YETİM

Yetim

2020'de elde edilen verilere göre yetim çocukların sayısı 200 milyonu aşmış durumda

Yardım Çalışmaları

Yurtiçi ve Yurtdışı İnsani Yardım Çalışmalar

Fetih İnsani Yardım Vakfı olarak dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç olan Müslümanların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yetim, su kuyusu, kurban, ve yardım projeleri gibi pek çok alanda faaliyetler sürdürmekteyiz.

Savaşlar, sel, deprem gibi afetlerden etkilenen ailelere insani yardım malzemeleri ulaştırmak için mücadele ediyoruz. Suriye’nin İdlib bölgesinde 4 farklı noktada kurduğumuz yetimhanelerimiz ile yaklaşık 1500 yetim kardeşimizin barınma, eğitim ve genel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz.

Çad ve Kamerun başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde su kuyuları açıyor ve bölge halkını temiz suya ulaştırıyoruz. Suriye’nin İdlib bölgesinde savaş sebebi ile sınıra göç eden aileler için 2000 adet briket ev inşa ettik. Briket evlerin çevresine inşa ettiğimiz cami, okul, sosyal hizmet merkezleri ile bölgeyi kent konumuna getirdik.

Su kuyusu

Su Kuyusu

Temiz ve güvenilir olmayan suya ulaşamayan insanlar için ‘Su Kuyusu’ hayati öneme sahiptir. Fetih Vakfı olarak suya ulaşmakta zorluk çeken insanlara bağışçılarımızın destekleri ile su kuyusu açtırıyor, hayatlarına umut oluyoruz.

BAĞIŞ

Yardım Alanlarımız

Faaliyetlerimiz

Faaliyetlerimiz

Başta Suriye, Afrika ve Bangladeş de aktif olarak insani yardım çalışmaları yürüten vakfımızın faaliyetlerini sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Bize Ulaşın