Devamlı Yardım Çalışmaları

Anasayfa|Devamlı Yardım Çalışmaları

Yetim

Belki çok uzaklarda, belki de yanı başınızda… Yolunuzu gözleyen, bir şefkat eli bekleyen minik kalpler var.

“Bir İyilik Yapın, Yetimi Sevginizle Sarın”

Biz bir olursak çoğalır umutlar. Biz bir olursak artar mutluluklar. Biz olursak sarabiliriz yaralarını, hafifletebiliriz acılarını. Birazcık olsa gülerse güzel gözleri, daha kolay olur yaşama tutunabilmeleri. İyiliğin şefkatli eli okşarsa saçlarını, değiştirebiliriz bütün dünyalarını.

Su Kuyusu

Afrika’da temiz suya ulaşım imkânı olmayan milyonlarca insan salgın hastalık, hijyen problemi ve içme suyu sorunu yaşıyor. Kirli suları içmek ya da saatlerce yol yürüyerek temiz suya ulaşmak zorunda kalan kardeşlerimiz için temizlik de büyük bir sorun teşkil ediyor.

“Suya Kavuşmak Hayallerinde Kalmasın”

Çad, Kamerun ve Bangladeş başta olmak üzere birçok bölgede kardeşlerimizi hayata yeniden bağlayabilmek için sizlerin bağışlarıyla su kuyuları açıyoruz.

Adak, Akika Kurbanları

Yıl içerisinde bağışlamış olduğunuz adak, akika ve şükür kurbanlarını, yoksullukla mücadele eden ve maddi imkansızlıklar nedeniyle ete ulaşmakta güçlük yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere, alım ve kesim işlemlerini tamamladıktan sonra dağıtımını gerçekleştiriyoruz.

“Adadığın bir kurban, kardeşlerin için bin şükran”

İslami usullere uygun olarak alım, kesim ve dağıtım işlemlerini gerçekleştirdiğimiz kurbanlarınızın, kesim işlemi tamamlandıktan sonra çektiğimiz videosunu bağışçılarımıza gönderiyoruz. Sizler de adak, akika ve şükür kurbanlarıyla bir ailenin sofrasına bereket, yüzüne tebessüm olabilirsiniz.

Katarakt

Afrikalı milyonlarca kardeşimiz uzun yıllardır katarakt ile mücadele ediyor. Fiziksel koşullar nedeniyle genç, yaşlı fark etmeksizin herkesi etkileyen katarakt hastalığı, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi edilemiyor.

“Güzel Günler Görülmeyi Bekler”

Hayata umutla bakabilmeleri, aydınlık yarınlara kavuşabilmeleri, güzel günlerde neşeyle gülümseyebilmeleri için sizlerin desteğine ihtiyaçları var. Bağışlarınızla katarakt hastası kardeşlerimize destek olarak onları ameliyat ettirebilir, tedavi olmalarını sağlayabilirsiniz. Unutmayalım ki daha görecek güzel günler, gidecek uzun yollar var.

Sünnet Organizasyonları

Fetih İnsani Yardım Vakfı, maddi sebeplerden dolayı sünnet olamayan çocuklarımıza organizasyon düzenleyerek, desteklerinizle sünnet ettiriyoruz.

“Biz bir olursak çoğalır umutlar. Biz bir olursak artar mutluluklar”

Sünnetin dini ve kültürel açıdan gerekliliğinin yanı sıra sünnetin sağlık açısından da birçok faydası olduğunu bilerek, düzenli bir şekilde sünnet organizasyonları tertip ediyoruz.

Acil Yardımlar

Fetih Vakfı olarak, başta ülkemiz olmak üzere afet ve kriz bölgelerinde Acil Yardım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Savaş, sel, kuraklık, deprem, ekonomik kriz yaşayan bölgelerde yardım çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

“Biz bir olursak çoğalır umutlar. Biz bir olursak artar mutluluklar”

Ülkemizle (Karadeniz Sel felaketi, Antalya Yangın felaketi) birlikte Yemen, Filistin, Bangladeş, Suriye, Afganistan ve Lübnan gibi ülkelere acil yardım desteği ulaştırıyoruz.