Kalıcı Eserler

Anasayfa|Kalıcı Eserler

Briket Ev

Savaşın ve doğal afetin etkilediği bölgelerde evlerini kaybetmiş olan mağdur kardeşlerimiz, korunaksız ve güvenliksiz çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Soğuktan, yağmur ve çamurdan etkilenen çadırlarda yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor.

Sıcak bir yuva hayal değil, gerçek olsun.

Sizin bağışlarınızla inşa ettiğimiz briket evler sayesinde kardeşlerimiz sıcacık ve güvenlikli bir yuvaya kavuşuyor. 2 odası, banyosu ve mutfağı bulunan bu evler, çadırların aksine mevsim şartlarından etkilenmiyor. Siz de desteklerinizle mağdur ailelere sıcacık bir yuva olabilirsiniz.

Briket Ev 3

Çadır Kentler

Savaş nedeniyle göç etmek etmek zorunda kalan ihtiyaç sahibi aileler, altyapısız ve zorlu mevsim şartlarına dayanıksız çadırlar yerine inşa ettiğimiz evlerde hayata tutunarak barınma ihtiyaçlarını gideriyor.

Mazlum yüzlerin, mahzun gözlerin umuda ihtiyacı var.

Çadır Kent 3

Sağlık Merkezi

Necip Kibar Yerleşkesinde bulunan sağlık merkezi savaş mağduru ailelere ücretsiz hizmet vermektedir.
Yaşlı, engelli, çocuk ve bakıma muhtaç kişi sayısının arttığı Suriye’de sağlık merkezi açılması bölgede yaşayanlar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Birlikte Yazalım Bu Şiiri, Adını Kardeşlik Koyalım.

Yüzlerce kişiye hizmet veren merkezin briket ev ve çadır kentlerde yaşayanlara sağlık, psikolojik destek, acil servis hizmetleri ve ön tedavi tanılama hizmetleri veriyor.

Sağlık Merkezi 3

Cami ve Mescidler

İbadethane bulma konusunda sıkıntı yaşanan bölgeleri tespit ederek yüzlerce kişinin aynı anda ibadet edebileceği, şadırvanı ve tuvaleti bulunan Cami ve Mescitler inşa ediyor, aynı zamanda çocukların bu ibadethanelerde dini eğitim görmelerini sağlıyor ve bölge halkının ihtiyaçlarını gideriyoruz.

Mutlu Hikayeleri Kim Sevmez? Sonunda insanlar Gülüyorsa Eğer…

Maddi imkansızlıklar yaşayan birçok bölgede ibadethane eksikliği büyük bir sorun teşkil ediyor. Fetih Vakfı olarak, zorlu şartlar ve imkansızlıklar içerisinde yaşayan kardeşlerimizi, modern ibadethanelere kavuşturuyoruz.

Cami ve Mescidler 2

Yetim Yaşam Merkezleri

Yetim Yaşam Merkezlerinde, kardeşlerimiz okula düzenli bir şekilde giderek eğitim ihtiyaçlarından geri kalmıyorlar. Merkezlerimizde bulunan aşevi, hem bölge halkına hem de diğer Yetim Yaşam Merkezlerine sıcak yemekler dağıtarak gıda ihtiyacının karşılanmasını sağlıyor.

İyiliğin şefkatli eli okşarsa saçlarını, değiştirebiliriz bütün dünyalarını.

Suriye’de Bulunan Yetim Yaşam Merkezlerimiz
• Abdülhamid Han Yetim Yaşam Merkezi
• Muhammed Mursi Yetim Yaşam Merkezi
• Hz. Hatice Yetim Yaşam Merkezi
• Yavuz Sultan Selim Yetim Yaşam Merkezi

Aşevi

5000 kişilik kapasiteye sahip olan aşevimiz hem Yetim Yaşam Merkezi’ndeki yetim ailelerine hem de bölgedeki çadırlarda yaşam mücadelesi veren savaş mağduru ailelere yemek dağıtımı gerçekleştiriyor.

Yetim Yaşam Merkezleri 3

Eğitim Merkezleri

Fetih Vakfı olarak, farklı coğrafyalarında kalıcı bir şekilde eğitim eserleri inşa ediyoruz. Gelişmiş ve modern imkânlar sağlayan eğitim merkezlerimiz ile çocukları yarınlara hazırlıyoruz. Anaokulu, Kur’an kursu, ilk öğretim, lise ve yetim yaşam merkezi inşa ederek bir neslin yarınlarına umut ekiyoruz…

Küçücük yardımlar, onlar için umut dolu yarınlar.

Görme engelli kardeşlerimiz, Abdullah İbni Ümmü Mektum Okulu’nda Kur’an-ı Kerim eğitimi, okuma-yazma eğitimi, elektronik baston ve dijital tablet eğitimi alıyor. Ayrıca meslek edindirme kursları ile Savaş mağduru ailelere meslek eğitimleri veriliyor.

Eğitim Merkezleri 3

Lojistik Merkezi

Suriye’nin Babul Hava Tampon bölgesindeki 2 dönüm arazi üzerine kurulu; ofisler, misafirhane, mutfak ve kapalı depolama alanlarından oluşan lojistik depomuz Türkiye’den gelen yardım tırlarının indirilmesi ve yardımların kamplara dağıtımı konusunda önemli bir rol oynuyor.

Lojistik depomuz sayesinde, savaş mağduru ailelerin ihtiyaçlarına daha hızlı çözümler üretiyoruz.

Lojistik Merkezi 3

Sosyal Hizmet Merkezi

Başta Suriye, Afrika ve Bangladeş de aktif olarak insani yardım çalışmaları yürüten vakfımızın faaliyetlerini sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.