Su Kuyusu

Anasayfa|Su Kuyusu

Su canlıların yaşaması için hayati öneme sahiptir. Nüfusun hızla artarken su kaynaklarının sabit kalması sebebiyle su ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Dünya üzerindeki 80 ülke, su sıkıntısı çekiyor. 844 milyon insan, içme suyu hizmetine erişemiyor.

Dünya Su Raporu’na göre dünya genelinde 2 milyar insan temiz suya ulaşmakta güçlük çekmekte, 4 milyara yakın insan sıhhi tesisat kullanamamaktadır. Her yıl çoğunluğu çocuklardan oluşan 2 milyon insan, uygunsuz su kullanımı ve kötü hijyenik şartlar neticesinde ortaya çıkan enfeksiyonlar nedeniyle yaşamları sona erdirmektedir. Temiz ve güvenilir olmayan suya ulaşamayan insanlar için ‘Su Kuyusu’ hayati öneme sahip. Fetih Vakfı olarak suya ulaşmakta zorluk çeken insanlara, bağışçılarımızın destekleri ile su kuyusu açıyor, hayatlarına umut oluyoruz.

Afrika’da Su Kuyusu Faaliyetleri

Bölgenin iklimsel yapısı ve kuraklığın hâkim olmasının yanı sıra, maddi imkânsızlık ve terör gibi pek çok nedenden dolayı milyonlarca Afrikalı, temiz ve güvenilir sulara erişemiyor. Fetih Vakfı olarak bağışçılarımızın desteği ile başta Çad ve Kamerun olmak üzere pek çok bölgedeki insanların temiz suya ulaşmalarına açtırılan su kuyuları ile destek oluyoruz.

Açtığımız su kuyuları ile insanlar; temel ihtiyaçlarını giderebiliyorlar, sağlıklarını koruyabiliyorlar, hatta hayvanlarının da su ihtiyacını karşılayarak onların da yaşamasını sağlayabiliyorlar.

Başta Suriye, Afrika ve Bangladeş de aktif olarak insani yardım çalışmaları yürüten vakfımızın faaliyetlerini sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.