Sağlık

Anasayfa|Sağlık

Suriye’de yaşanan insanlık dramının ardından ülkenin sağlık sistemi büyük zarar görmüştür. Halkın aldığı fiziki zararı tedavi edebilecek uygun ortamlar gittikçe azalmaktadır. Ülkedeki doktorlar çatışmaların ardından ülkeyi terk etmeye başlamış, hastaneler ise bombaların ardından ya büyük tahribat yaşamış ya da tamamen yok olmuştur. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Suriye’deki hastanelerin yüzde 37’si tamamen yok edilirken yüzde 20’sinde de ciddi hasar oluştuğu bildirilmekte. Suriye’de İhlalleri Belgeleme Merkezi’nin verilerine göre Suriye’de 469 sağlık görevlisi cezaevinde. Dış ilişkiler Konseyi’ne göre ise yaklaşık 15 bin doktor Suriye’yi terk etmiştir.

Neler Yapıyoruz ?

Bağışçılarımızın desteği ile alınan tıbbi malzeme, ilaç, hijyen paketi, protez, tekerlekli sandalye gibi yardım malzemeleri bölge halkına ulaştırıyoruz. Tıbbi malzemeleri İdlib genelindeki hastanelere ulaştırırken doğum hastanelerine ise çocuk bezi ve hijyen paketi yardımı yapıyoruz. Suriye iç savaşı sürecinde yaşanan olaylarda kolunu, bacağını kaybeden çocuklara protez desteği verilmektedir. Bununla beraber ameliyat geçirdikten sonra çalışamayan ailelere gıda ve nakdi yardımlar da yapılmaktadır.

Katarakt

Afrikalı milyonlarca kardeşimiz uzun yıllardır katarakt ile mücadele ediyor. Fiziksel koşullar nedeniyle genç, yaşlı fark etmeksizin herkesi etkileyen katarakt hastalığı, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi edilemiyor.

“Güzel Günler Görülmeyi Bekler”

Hayata umutla bakabilmeleri, aydınlık yarınlara kavuşabilmeleri, güzel günlerde neşeyle gülümseyebilmeleri için sizlerin desteğine ihtiyaçları var. Bağışlarınızla katarakt hastası kardeşlerimize destek olarak onları ameliyat ettirebilir, tedavi olmalarını sağlayabilirsiniz. Unutmayalım ki daha görecek güzel günler, gidecek uzun yollar var.

Sünnet Organizasyonları

Fetih İnsani Yardım Vakfı, maddi sebeplerden dolayı sünnet olamayan çocuklarımıza organizasyon düzenleyerek, desteklerinizle sünnet ettiriyoruz.

“Biz Bir Olursak Çoğalır Umutlar. Biz Bir Olursak Artar Mutluluklar”

Sünnetin dini ve kültürel açıdan gerekliliğinin yanı sıra sünnetin sağlık açısından da birçok faydası olduğunu bilerek, düzenli bir şekilde sünnet organizasyonları tertip ediyoruz.